BIH

Zbog većeg odrona obustavljen saobraćaj na putu Skender Vakuf - Turbe

U većem dijelu BiH saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu

Fena

13.1.2015

Zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta R-413 Skender Vakuf-Turbe. Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima: Ripač-Vrtoče, Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj) i Glamoč-Livno. I na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima upozorava se na mjestimično zaleđen kolovoz.

Magla smanjuje vidljivost na području Bugojna, Viteza, Kiseljaka, zatim na dionicama Podorašac-Salakovac, Karuše-Maglaj, Tuzla-Doboj, Šićki Brod-Živinice, Simin Han-Kalesija, kao i ponegdje u Sarajevskom kantonu. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.