BIH

Pred poslanicima i Konsolidovani izvještaji o izvršenju budžeta

O Prijedlogu zakona o javnom redu i miru RS i sutra

V. S.

3.2.2015

Poslanici entitetskog parlamenta sutra će od 10 sati nastaviti raspravu o Prijedlogu zakona o javnom redu i miru RS, nakon što su večeras oko 19.30 sati prekinuli zasijedanje, i to nešto manje od sat vremena posle izlaska opozicije iz sale Narodne skupštine RS.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o imovini i potraživanjima kojima upravlja Fond za upravljanje nekretninama i potraživanjima Republike Srpske, nacrti zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima, o stočarstvu, o vinu, o jakim alkoholnim pićima, o izmjenama Zakona o veterinarstvu u Republici Srpskoj, o izmjenama i dopunama Zakona o hrani, te o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama.

Polemiku će izazvati Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2013. godinu, te Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za period 1. januar - 30. juni 2014. godine, koji su također na dnevnom redu druge redovne sjednice NSRS, započete jutros.

U četvrtak od 14 sati, trebao bi biti dan za glasanje, no prema sadašnjem stanju stvari u entitetskom parlamentu, četiri opozicione stranke (SDS, PDP, SRS i NDP) odsustvovat će prilikom izglasavanja Zakona o javnom redu i miru RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.