BIH

SUNCE U SARAJEVU Evo kako je danas bilo na ulicama glavnog grada

Vedro vrijeme najavljuje dolazak proljeća

Autor:Dž. Č.

15.3.2015

Sunce koje je danas obasjalo brojne gradove širom BiH izmamilo je građane na ulice. Iako su početak ovog mjeseca obilježile snježne padavine i niske temperature, vedro vrijeme koje je zabilježeno od jutros polako najavljuje dolazak proljeća, sunčanih i toplih dana.

Toplo vrijeme građani su iskoristili za duge šetnje i obilazak turističkih atrakcija, a kroz fotografije koje je pripremila ekipa “Dnevnog avaza” donosimo vam i atmosferu sa sarajevskih ulica gdje smo ovog nedjeljnog sunčanog dana zatekli brojne generacije u šetnji.

Veliku pažnju u srcu grada privukao je srbijanski reper Ajs Negrutin, koji se rado slikao sa prolaznicima. Brojne poznate ličnosti iskoristile su također ovaj lijepi dan kako bi popili kafu na Baščaršiji. U blizini Katedrale zatekli smo sarajevskog slikara Sulejmana Memu - Haljevca sa porodicom, te glumca Zijaha Sokolovića i komičara Osmana Džihu.

Mališani od ranih jutarnjih sati uživaju u igri u gradskim prakovima, dok se oni stariji opuštaju ispijajući kafe u obližnjim lokalima.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.