BIH

TOMISLAVGRAD Otpremljeni oltar i ambon za papu u Sarajevo

Pripreme za misu

A. K.

2.6.2015

Oltar i ambon za misu koju će u subotu 6. juna služiti papa Franjo u Sarajevu, a koje su po zamisli akademskoga kipara Ilije Skočibušića uradili radnici Stolarije Kraljevići iz Tomislavgrada, jutros su oko 9 sati otpremljeni glavni grad BiH.

Tom su događaju pred poslovnom zgradom stolarije u Mrkodolu, uz vlasnike i radnike te  akademskoga kipara Skočibušića prisustvovali i općinski načelnik Ivan Vukadin i župnik bukovičke župe fra Mladen Rozić koji je blagoslovio ljude i njihov rad.

- Samom mogućnošću da izradimo i darujemo oltar i ambon  za ovu prigodu po zamisli Skočibušića ukazana nam je velika čast, ali pred nama je bila i velika odgovornost. Naši djelatnici zajedno s glavnim majstorom Josipom Antićem odmah su iza Uskrsa prionuli na posao, koji smo evo ovih dana uspješno priveli kraju - izjavio je Bože Marinčić Dado, jedan od vlasnika Stolarije "Kraljevići".

tomislavgrad

Osmjeh na licu i zadovoljstvo odrađenim poslom nije mogao skriti ni akademski kipar Skočibušić koji je uz idejno rješenje za oltar i ambon, izradio i liturgijsko posuđe, svijećnjake i procesijski križ za papu Franju.

Zadovoljstvo urađenim poslom izrazio je i načelnik Vukadin, prenosi "Tomislavcity".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.