BIH

UPITAN POČETAK RADA Ulaz na zeničke bazene slobodan i sutra

Zeničani se još neće okupati na otvorenim bazenima

D. Pa.

12.6.2015

Zeničani će ipak morati još čekati kako bi se okupali ove godine na otvorenim bazenima u Crkvicama, budući da je otvorenje bazena zakazano za danas po ko zna koji put upitno. Naime, novu glavobolju JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata zadale su vremenske neprilike, zbog kojih se bazeni još uvijek ne pune vodom.

- Vremenske neprilike i kiša koja je padala jučer i prethodnih dana donijela je zamućenje vode u Babinoj rijeci. S obzirom da se bazeni u Crkvicama naslanjaju na vodotok Babine rijeke to je donijelo određene probleme kada je u pitanju početak nove sezone kupanja – saopćeno je iz JP.

Dodali su kako će bazeni danas početi sa radom, ali da će se vodom početi puniti tokom dana što će donijeti malo kašnjenje kada je kupanje u pitanju. Zdravstveno-higijenski aspekt ispravnosti vode je najbitniji i zbog toga u ovom preduzeću ne žele ništa prepustiti slučaju.

- Svi drugi sadržaji našim posjetiocima su već na raspolaganju, a svim sugrađanima i onima koji namjeravaju posjetiti bazene poručujemo da nam je želja pružiti svim našim posjetiocima maksimalnu uslugu i zbog toga Vas molimo za strpljenje i razumijevanje – pojašnjavaju nadležni.

S obzirom na novonastalu situaciju, obavještavaju javnost da će ulaz na bazene biti slobodan i sutra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.