BIH

Vilić sa Šutom obišao pozicije policije u Zenici

Posjeta Upravi policije MUP-a ZDK

A. DŽONLIĆ

12.6.2015

U službenoj posjeti Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) danas je boravio direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, kojeg je u svom uredu primio policijski komesar Uprave policije ovog kantona Semir Šut. Sastanku je prisustvovao i ministar MUpa- ZDK Hajrudin Žilić (DF).

Razgovarano o svim aspektima obezbjeđenja nogometne utakmice između reprezentacija BiH i Izraela, jer se dio mjera poduzima u saradnji sa Direkcijom.

Šut i Vilić su potom obišli stadion Bilino polje, grad, te lokacije i pozicije definisane i utvrđene Planom obezbjeđenja i na kojim su raspoređeni policijski timovi.

Vilić je iskazao veliko zadovoljstvo svim poduzetim radnjama, te istakao da je u rasporedu snaga i jedinica, njihovim konkretnim zadacima i koordinaciji vidljiv veliki profesionalizam, što je svakako rezultat jednog ozbiljnog i profesionalnog pristupa, ne samo rukovodećeg kadra, nego i svih policijskih službenika.

Komesar Šut se na kraju susreta zahvalio direktoru Viliću na posjeti, kao i na izvanrednoj saradnji koja je ostvarena u proteklom periodu u radu ovih policijskih agencija, te je posebno izrazio zahvalnost za pomoć i podršku koja je pružena od strane Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH na obezbjeđenju ove značajne nogometne utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.