BIH

GRAČANICA Sinoć obilježena najveća pobjeda gračaničkih boraca na Visu

Pred Spomenikom palim borcima Armije BiH izveden prigodan program

Autor:H. Č.

8.8.2015

Nakon što su načelnik Gračanice Nusret Helić i predsjednik MZ Babići Aziz Bešić na upotrebu dali novi asvaltni put Koplje- vis čime je historijsko i turističko naselje Vis modernom saobraćajnicom povezano za centrom komune, pred Spomenikom palim borcima Armije BiH na Visu, kod Gračanice, izveden je prigodan program.

Pukovnik Džemal Jukan, ratni komandant i učesnik bitke na Visu, 7.avgusta 1994. godine govorio je o ponižavajućem položaju boraca, RVI i porodica šehida i poginulih boraca.

obratio-se-ratni-komandant

Foto: H. Čalić (Obratio se i ratni komandant pukovnik Džemal Jukan)

Kćeka poginulog borca Sajiba Hamzića, Belma Hamzić je zahvalila majkama šehida koje svoje djecu izvode na pravi put, boreći se same, pitala je političare, da li su za dvadeset i više godina obećanja išta uradili za one koje su oslobodili Vis i branili BiH.

Ratni komandir čete Avdo Huskić izviđačima odreda "Vrba" iz Doboj Istoka  i "Lukavica" je održao čas historije i oslobađanju kote Vis, a program su izvela dva udruženja "Sijedi krš" iz Babića i "Izvor" iz Škahovice, a potom je glavni imam MIZ-e Gračanica Smajo ef.Mustafić sa imamima učio Dovu šehidima.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.