BIH

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za ostatak vikenda

Jutros je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme

J. Be.

22.8.2015

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje na jugoistoku i jugu registrovana je i kiša. 

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Trebinje 26, Srebrenica 16, Bjelašnica 13, Han Pijesak i Nevesinje 12, Bileća i Rudo 9, Ivan Sedlo i Sarajevo 8, Mostar 4, Čapljina 3, Foča i Sokolac 2, Gacko, Kupres i Višegrad 1. 

Temperature zraka u 08 sati: 

Bjelašnica 5 stupnjeva, Ivan Sedlo i Kupres 11, Sokolac 12, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Sanski Most i Sarajevo 14, Doboj, Livno, Prijedor i Tuzla 15, Gradačac, Srebrenica, Trebinje i Zenica 16, Goražde, Mostar i Zvornik 17, Neum i Čapljina 18 stupnjeva. 

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada. 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, uz nešto više oblačnosti, sa slabom kišom u istočnim, jugoistočnim i centralnim područjima. Tokom dana, kiša pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i jugu zemlje. Prema kraju dana, u cijeloj zemlji, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 17 do 23, na jugu od 26 do 29 stupnjeva. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom i pljuskovima. Krajem dana, postupan prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura oko 20 stupnjeva. 

Povećana naoblaka i promjenljive vremenske prilike, u cijeloj zemlji uslovljavaju relativno povoljnu biometeorološku prognozu. Kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogući su reumatski bolovi, glavobolja, dekoncentracija i promjena raspoloženja. Povremeno će uz kraće sunčane intervale biti nešto ugodnije.U Hercegovini će opšta slika biti puno povoljnija.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 stupnjeva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.