BIH

Donatorsko večer "S ljubavlju hrabrim srcima" u Banjoj Luci

Prihod namijenjen izgradnji Centra

Srna

27.12.2016

U Banjoj Luci je večeras počelo sedmo donatorsko večer "S ljubavlju hrabrim srcima", čiji je prihod namijenjen izgradnji Centra za prevenciju razvojnih teškoća "Za majku i dijete" i tokom kojeg će biti aktivan humanitarni broj telefona 1412.

Humanitarno veče održava se pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika iz čijeg će kabineta za izgradnju Centra biti uplaćeno 700.000 KM, a večeras je potrebno prikupiti još 600.000 KM.

Manifestaciji u Administrativnom centru Vlade RS prisustvuju predsjednik Republike Milorad Dodik, premijer RS Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, ministri RS i brojne poznate ličnosti iz javnog, političkog, privrednog, diplomatskog, kulturnog, sportskog i drugih sfera života BiH i regiona.

Oni će razgovarati sa građanima koji pozivom na telefonski broj 1412 doniraju po jednu KM za potrebe ove humanitarne akcije.

Na banjalučkom Trgu Republike je, u okviru akcije, počeo humanitarni koncert domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda, među kojima su "Riblja čorba", Željko Joksimović, Željko Vasić, "Leksington bend", "Miligram", Dragana Mirković, Nikola Rokvić i Lukijan Ivanović.

Na donatorskoj večeri, održanoj prošle godine pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika, prikupljeno je 820.000 KM za djecu sa rijetkim genetskim oboljenjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.