BIH

Nastavljena čistka nepodobnih kadrova na KCUS-u: Smijenjen dr. Suljević, postavljena dr. Katica

A. S. - K. Ke.

7.4.2017

Čista nepodobnoh kadrova na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu je nastavljena. Kako saznaje Avaz.ba prije nekoliko dana sa pozicije šefa Klinike za anesteziju i reanimaciju smijenjen je ugledni doktor Ismet Suljević, a na istu funkciju postavljena je Amela Katica.

To je za naš portal potvrdio i doktor Suljević, tvrdeći da ne zna razloge.

- Znam da sam smijenjen ali ne i razloge. Čekam zvaničnu odluku. Koliko znam, objektivnih razloga nema. To je sve što sad mogu reći dok ne vidim šta je razlog - naveo je Suljević.

Zanimljivo je da je doktorica Katica, povezivana s Velijom Katicom profesorom Veterinarskog fakulteta u Sarajevu i članom SDA. Katica je naime, vijećnik ove stranke u Gradskom vijeću Grada Sarajeva. Mediji su objavljivali da ju je Katica, na osnovu porodičnih veza "uhljebio" na Veterinarski fakultet, gdje i danas predaje.

Tako je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović nastavila s čistkom nepodobnog kadra imenujući na tako upražnjena mjesta kadrove bliske SDA, stranci njenog muža Bakira Izetbegovića. Podsjetimo, pod rukovodstvom Sebije Izetbegović, najveću zdravstvenu ustanovu u BiH je napustilo više od 30 ljekara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.