BIH

Ahmetović reagirao na žuti karton koji je dobio u SDA

Piše: K. Ke.

24.4.2017

- Senad Šepić isključen je iz stranke, a Sokolović, Ahmetović i Mehmedović dobili su javnu opomenu, odnosno "žuti karton" - rekao je večeras predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Upravo na taj „žuti karton“ za Avaz.ba večeras je reagirao i Sadik Ahmetović, kojem je Predsjedništvo SDA izreklo javnu opomenu.

Ahmetović je za naš portal dao zanimljiv komentar:

- Oko žutih kartona je jako zanimljivo, a pravila igre sudija ne zna. Kada sjedneš na klupu Reala, a dovedeš igrače iz ekipe kao što je Vrbanjuša, teško je igrati u Ligi šampiona. Bojim se da u narednom ciklusu nećemo proći ni pretkvalifikacije.

On je dao i komentar nakon najava da će biti upućena inicijativa Glavnom odboru da Hamdiju Fejzića smijeni s pozicije potpredsjednika GO SDA.

- Bakir je ponizio svog zamjenika koji je napadnut fizički, nikada niko nije ponizio nikog u SDA ovoliko koliko je Bakir ponizio Adila. Bilo bi zanimljivo izvaditi iz arhiva sve stavove Bakira i, u vremenu dok se borio da preuzme stranku, koliko je kritika i negativnih stavova izrekao na politiku Sulejmana Tihića, a nikada nije kažnjen. To je tada bila demokratska stranka, tadašnje rukovodstvo ga je vratilo u Predsjedništvo i ostavilo mu najveću pobjedu SDA. Sami procijenite gdje je i šta ostalo od demokratske SDA i posljednje velike pobjede SDA - kazao je Ahmetović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.