REAKCIJE

Bivši funkcioner SDA Sadik Ahmetović za “Avaz”: Ovo nije Kongres, već skup Bakirovih poslušnika

Ništa me ne čudi šta se dešava oko SDA, pa ni prisustvo bilo koga na Kongresu, rekao je

Ahmetović: Pitanje je koliko su spremni rušiti demokratske procedure. N. Šaljić / Avaz - Fena

Alen Bajramovic

14.10.2023

Komentirajući pripreme za njegovo održavanje, te zanimljiv sastav učesnika zasjedanja i gostiju prisutnih na Kongresu SDA, koji se danas održava u sarajevskoj Zetri, bivši funkcioner ove stranke i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović kaže da se ovaj događaj ne može nazvati Kongresom.

- Mislim da to više nije ni Kongres, to je Bakirov skup poslušnika. Sve će se na kraju svesti da će predsjednik biti izabran aplauzom. Pitanje je koliko su oni koji su spremni rušiti demokratske procedure i akte svoje stranke sposobni da ruše i sistem države i državnih zakona i procedura – kaže Ahmetović za "Avaz".

Kako javljaju “Avazovi” reporteri s lica mjesta, Kongresu SDA ne prisustvuju Šemsudin Mehmedović, koji je ranije eliminiran iz utrke za predsjednika, te potpredsjednik SDA Adil Osmanović, ali je u Zetri Osman Mehmedagić, bivši direktor OSA-e BiH, čovjek sa američke crne liste, sankcioniran zbog zloupotrebe položaja i resursa BH Telekoma u korist SDA.

- Sigurnosni sistem svake države mora i treba biti odvojen od politike. Tako se pravi vladavina prava u svakoj demokratskoj zemlji. Ništa me ne čudi šta se dešava oko SDA, pa ni prisustvo bilo koga na Kongresu. Znate onu staru izreku, “ne pada snijeg da prekrije brijeg …” – komentira Ahmetović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.