BIH

Zbog visokih temperatura u Prijedoru uvedene vanredne mjere

Avaz.ba

10.7.2017

Zbog ekstremno visokih temperatura, koje mogu ugroziti zdravlje ljudi, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naložio je lokalnim zdravstvenim ustanovama i komunalnim preduzećima da spremno odgovore na izazov.

Đaković ističe da prijedorski „Vodovod“ provjeri svoje tehničke kapacitete i ispravnost mehanizacije za alternativno vodosnabdijevanje te da planira distribuciju vode smanjenim intezitetom.

- Obavezuje se „Vodovod“ Prijedor da u saradnji s drugim nadležnim institucijama pojača kontrolu kvaliteta vode za piće i na mjestima intenzivnijeg okupljanja građana postavi cisterne s vodom za piće - navedeno je u zaključku gradonačelnika.

Prijedorskom Domu zdravlja i Općoj bolnici „Dr. Mladen Stojanović“ naloženo je da preduzmu preventivne mjere i obezbjede uvjete za prihvat većeg broja pacijenata.

- Obavezuju se Dom zdravlja Prijedor i Odjeljenje za društvene djelatnosti da pojačaju kontrolu kvaliteta vode rijeke Sane na kupalištima, kao i na bazenima na području grada - naveo je Đaković.

Komunalnom preduzeću naloženo je da uvede vanredne termine odvoza otpada s područja urbanih zona u cilju sprečavanja epidemija.

Komunalna policija i nadležne gradske inspekcije dobile su zadatak da spriječe bilo kakvo paljenje korova ili vatre na otvorenom prostoru, te da pojačaju kontrolu proizvoda koji se prodaju na pijacama i spriječe prodaju kvarljive robe koja može biti uzrok zaraznih bolesti.

Inače, za područje Prijedora danas je najavljena temperatura vazduha i iznad 38 stepeni, a proglašen je i crveni meteoalarm.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.