BIH

SBB: Izetbegović štiti svog potrčka Osmicu

Saopćenje za javnost

Press SBB-a

31.7.2017

Povodom saopćenja SDA u kojem se lažno navodi da Fahrudin Radončić, zajedno sa Čovićem i Dodikom, ruši OSA-u, SBB saopćava:


Nije u pitanju nikakvo rušenje državne obavještajne službe, već legalan rad i djelovanje Fahrudina Radončića u zajedničkoj parlamentarnoj Komisiji za nadgledanje zakonitosti rada OSA-e.


Pravljenje od obavještajne službe Izetbegovićeve privatne prćije ili čak situacija da supruga direktora Mehmedagića na internetu mjesecima ranije najavljuje hapšenja, niko neće posmatrati bez da na takve devijacije ukaže na sjednicama Komisije. Znači, ne radi se o tome da neko želi uspostavljanje političke kontrole. Naprotiv, potpuno suprotno - Izetbegović želi sačuvati ličnu kontrolu koju radi kao u vrijeme AID-a.


Radončić, kao bivši ministar sigurnosti BiH, i SBB žele profesionalnu i politički neovisnu agenciju, koja će biti strateški oslobođena od Izetbegovićevog ličnog upravljanja ili tursko-ruskog i iranskog utjecaja.


Suština cijelog problema je u ovome, a ne u tome hoće li gospodin Špirić odnosno neko iz SDS-a biti na čelu Komisije ili ne.  


Zato je potpuno jasno da Bakir Izetbegović ne brani državne institucije, već pokušava da ih obesmisli i time pripremi teren za svoju nedosanjanu fildžan državicu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.