BIH

Plava voda i Stari grad magnet za turiste

K. K.

1.8.2017

Ni visoka temperatura nije prepreka za turiste koji danas obilaze kulturno-historijske znamenitosti Travnika. Oko podne na zidinama srednjovjekovne tvrđave Stari grad zatekli smo više grupa turista iz bliskoistočnih zemalja, kao i turista iz zapodnoevropskih zemalja. Predah nakon obilaska nalazili su u Kastelu na Hendeku, koji je postao novo omiljeno mjesto za odmor i osvježenje.

Omiljena destinacija za osvježenje i odmor u Travniku, Plava voda, i danas je bila mjesto koje su turisti iz inostranstva, ali brojni bh. građani rado posjećivali kako bi se osvježili u hladovini uz huk ove rijeke i uz tradicionalne bosanske specijalitete. I na Plavoj vodi primjetan je veći broj turista iz bliskoistočnih zemalja koji obilaze našu zemlju, te turista iz Turske i zapadnoevripskih zemalja.

Visoke temperature nisu spriječile ni Travničane koji u gradu pronalaze mjesto za osvježenje u nekoj od brojnih ljetnih bašta u kafićima. Mnogi koriste lijepo vrijeme u srednjoj Bosni je mnogo više hladnih dana tokom godine.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.