BIH

Pogledajte kako izgleda Čevljansko polje nakon koride

Avaz.ba

3.8.2017

Tradicionalna 70. korida na Čevljanovićima proteklog vikenda još jednom je okupila više od 50.000 posjetilaca iz svih krajeva BiH, ali i Srbije, Hrvatske, Slovenije... 

Nakon bogatog dvodnevnog programa manifestacije, čiji centralni i, svakako, najzanimljiviji događaj jesu borbe bikova, još uvijek se sliježu utisci. No, zanimljivo je kako svega tri dana nakon koride izgleda Čevljansko polje.

Naime, razumljivo je da ogroman broj ljudi i automobila, koji tokom dva dana prodefiliraju Čevljanskim poljem, ostavi veliki nered i veliki zadatak organizatorima - očistiti i vratiti ovaj prirodno lijep kraj u prvobitno stanje prije manifestacije. Razlika tokom trajanja i nakon koride je zapanjujuća.  

- Uveliko se vrši akcija čišćenja platoa Čevljanskog polja, kako bi on bio doveden u stanje prije manifestacije. Ostale su ogromne količine smeća, koje se odvoze kamionima na deponiju. U narednih nekoliko dana Čevljansko polje će biti u potpunosti očišćeno i ponovo zablistati kao nacionalni park prirode. Važno je napomenuti da na samoj manifestaciji nije zabilježen niti najmanji incident, što je pokazatelj da ovaj događaj ima miroljubiv karakter. U saobraćaju se, također, nije desio nijedan udes, za šta velike zasluge idu našim policajcima, prije svega PU Ilijaš sa njenim rukovodstvom - kaže Besim Gljiva, predsjednik organizacionog odbora Čevljanske koride.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.