BIH

Pacijenti sa KCUS-a za Avaz.ba: Od nas traže da sami kupujemo lijekove

Piše: A. SOKOLOVIĆ

12.8.2017

Redakciju portala Avaz.ba jutros su pozvala dva pacijenta s odjeljenja Psihijatrije, koji se nalaze na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Admir Kulović i Samir Čopra su nam se požalili da već nekoliko dana ne dobivaju lijek Zyprexu, koji im je neophodan za adekvatno liječenje.

- Nalazimo se na odjeljenju P3 i već nekoliko dana imamo problema s dobivanjem neophodnih lijekova. Nas dvojica pijemo lijek Zyprexu, koji nismo dobili već tri dana. Uposlenici su nam kazali da lijeka nema i da ćemo ga morati sami kupiti. Cijena lijeka iznosi 40 maraka. Obojica smo na Birou, a osim Zyprexe, čak nam ni apaurine ne daju da pijemo. Upravo smo sada tražili, jer imamo potrebu za lijekovima, a to nam je ujedno i propisano kao terapija – kazali su za Avaz.ba ogorčeni pacijenti Admir Kulović i Samir Čopra.

Njih dvojica su se požalili u ime nekoliko pacijenata s istog odijeljenja, u nadi da će im, kada ovo pročitaju odgovorni s KCUS-a, konačno biti omogućeno adekvatno liječenje.

- Nas dvojica nismo jedini koji koriste ovaj lijek, a i ostalima je rečeno da će ga morati sami kupiti – dodaju Kulović i Čopra.

Kontaktirali smo i Pres-službu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ali nam, zbog vikenda, nisu mogli danas odgovorili na naš upit.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.