BIH

Omerović: Sad ćete fasovati od direktorice Sebije!?

Izetbegović: Štiti svoje ljude

Piše: A. NUHANOVIĆ

12.8.2017

Vičući i prijeteći „Sad ćete fasovati od nje“ (misleći na direktoricu Sebiju Izetbegović), Đemil Omerović, novi šef Klinike za ortopediju i traumatologiju, izašao je ljutito jučer ujutro s kolegija ljekara, koji se održavao na ovoj klinici. Na sastanku se raspravljalo o stanju dva životno ugrožena pacijenta, ali to Omeroviću nije bila prepreka da pokaže svoj nervozni karakter. 

On je na poziciji šefa Ortopedije tek dva dana, a već je uspio napraviti skandal. Umjesto da, kao šef i autoritet, odluči ko će i kada uraditi operacijske zahvate, on je „pobjegao“, čak ne odgovorivši na pitanja kolega koji su čekali njegov stav.

Bahato ponašanje

- Omerović je naredio dvojici univerzitetskih profesora, ljekara da napuste sastanak nakon medicinskih pitanja i savjeta kako liječiti dva pacijenta. Ostale su kolege u nevjerici gledale šta se dešava. No, nas ostale nije iznenadilo to Omerovićevo bahato ponašanje. Vjerovatno će zbog svog neznanja zabraniti da se na sastancima medicinski savjetuje i diskutira - kaže naš izvor, navodeći da je Omerović kolegama čak i prijetio prstom.

O ovoj „situaciji“ jučer se raspravljalo u kabinetu generalne direktorice, doktorice i menadžerice Izetbegović. Kako saznajemo, Omerović je dobio i ovaj put, kao i pri izboru za šefa, njenu apsolutnu podršku. A kako i ne bi kad njega i direktoricu ne vežu pacijenti, koji su odlaskom 30 vrsnih ljekara s KCUS-a te smjenom Ismeta Gavrankapetanovića stavljeni u drugi plan, nego novac.

Naime, dr. Omerović je, s članovima porodice, u vlasništvu firme "Verdant", koja se bavi unutrašnjom i vanjskom trgovinom, a koja je osnivač privatne apoteke „Verdant“.

Prema informacijama „Avaza“, Omerović je ucijenjen da će se obustaviti saradnja s apotekom ukoliko ne povuče svoj potpis s pisma podrške Gavrankapetanoviću, uz kojeg je stao kada nije znao da bi on mogao sjesti u njegovu fotelju. 

A da KCUS ima saradnju s istoimenom apotekom, jasno se vidi i iz dokumenata koji su u posjedu „Avaza“. Tako je 17. marta KCUS potpisao ugovor za nabavku zaštitnih rukavica za jednokratnu upotrebu. Vrijednost ovog ugovora bila je 990 KM. No, nije ovo jedini slučaj gdje je KCUS baš s apotekom „Verdant“ sklapao ugovore.

Talovi i zaštita

Takav još jedan ugovor realiziran je mjesec poslije, 11. aprila. Vrijednost potpisanog ugovora o nabavci flašica za bebe bila je 1.183 KM. Kada se uzmu o obzir samo ova dva ugovora, jasno je zašto se Izetbegović, umjesto dr. Mirze Biščevića i Amira Zjakića, odlučila za Omerovića, koji će joj, baš kao i jučer, „dotrčati“ čim s kolegama bude imao bilo kakvo neslaganje.

I neće on to rješavati. Nego direktorica!

Faksimil sklopljenih ugovora s apotekom „Verdant“

Faksimil sklopljenih ugovora s apotekom „Verdant“

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.