BIH

Nakon terorističkih napada u Španiji MVPBiH građanima savjetuje oprez

Fena

23.8.2017

Ministarstvo vanjskih poslova BiH (MVPBiH), nakon terorističkih napada u Španiji, svim građanima BiH savjetuje oprez na mjestima gdje zalaze turisti u mjestima masovnog okupljanja te savjetuje praćenje informacija i upozorenja nadležnih bezbjednosnih institucija u toj zemlji. 

- Vlasti Kraljevine Španije su, nakon terorističkih napada, otkrile počinioce, preduprijedile nove napade i stavile situaciju pod kontrolu. Nije uvedeno vanredno stanje i nisu najavljene posebne restriktivne mjere u pogledu putovanja, javnog okupljanja. Imajući u vidu karakter terorističke prijetnje, ne samo u Španiji, nego na žalost širom Evrope i svijeta, MVPBiH situaciju redovno prati i analizira kako bi se interveniralo u slučaju potrebe - kazao je Feni načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću MVP-a BiH ministar - savjetnik Nebojša Regoje.

Za sve one koji planiraju putovanje u inostranstvo, iz MVP-a BiH preporučuju da prije putovanja prikupe aktuelne i detaljnije informacije o bezbjednosti na odredištu, a da se prije putovanja upoznaju šta u pojedinim situacijama osoblje bh. diplomatsko konzularnih predstavništava (DKP) može učiniti za državljane BiH kontaktom Sektora za međunarodno pravne i konzularne poslove MVP BiH ili na internetskoj stranici VIDEO

- Za naše državljane koji su već van zemlje, u slučaju potrebe, savjetujemo da se za savjet i pomoć obrate najbližem nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu BiH u inostranstvu - kazao je Regoje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.