BIH

Tužilaštvo će provjeriti Salihovićeve povrede!

Tužilaštvo BiH: Tražit će stručno mišljenje

Piše: M. AŠČIĆ

26.8.2017

Tužilaštvo BiH provjerit će je li osramoćeni i smijenjeni glavni državni tužilac Goran Salihović, koji je pod istragom ove pravosudne institucije zbog niza krivičnih djela, zaista povrijeđen.  

To potvrđuje i zvanični odgovor iz Državnog tužilaštva na naš upit: „Je li Tužilaštvo BiH uputilo novi poziv za ispitivanje Salihoviću, gdje će biti ispitan i kada?“

Novi datum

U odgovoru koji nam je poslao Boris Grubešić, portparol Tužilaštva, kaže se da će „ovisno o zdravstvenom stanju Gorana Salihovića, o čemu će biti zatraženo stručno mišljenje, biti određen novi datum, vrijeme i mjesto ispitivanja osumnjičenoga“.


Salihović: Hoće li biti ispitan u kući

To, praktično, znači da dojučerašnje Salihovićeve kolege, kojima je bio nadređeni, ne vjeruju smijenjenom ravnatelju, koji se 9. avgusta nije pojavio na ispitivanju u ovoj instituciji, poručivši po advokatu da je „slomio obje pete baveći se poljoprivrednim aktivnostima“!?

Zvanična potvrda tih navoda nikad nije stigla ni iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla (UKC), gdje je Salihović, navodno, medicinski zbrinut, ali nije zadržan na liječenju, nego je poslan kući bez gipsa i longete dok mu ne splasne otok?!

Može biti priveden

Prema svemu sudeći, tužioci su svjesni da Salihović izbjegava ispitivanje uoči podizanja optužnice, što nije prvi put. Zbog toga ništa ne prepuštaju slučaju, a ako Salihović ne dođe na sljedeći poziv Tužilaštva ili odbije da bude ispitan u kući, moglo bi se desiti da bude uhapšen i priveden u ovu instituciju.

Boravi u stanu u Tuzli, ko mu dolazi u posjetu 

Iako se, navodno, polomio na vikendici u Lukavicu, kada je šišajući ogradu pao s podzida visokog nekoliko metara, Salihović se, kako saznajemo, nalazi na liječenju u svom stanu u Tuzli. Naši sagovornici tvrde da danima ne izlazi, s tim da mu u posjetu dolaze kolege iz bh. pravosuđa, pa čak i neke sudije?!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.