BIH

Adisa Omerbegović Arapović izabrana za potpredsjednicu SBB-a

Press Centar SBB-a

6.9.2017

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SBB-a, jednoglasnom odlukom, profesorica Adisa Omerbegović Arapović, izabrana je za potpredsjednicu SBB-a za ekonomsku politiku i strateški razvoj. 

Adisa Omerbegović Arapović trenutno radi kao prorektorica na Internacionalnom „Burch“ univerzitetu u Sarajevu. Posjeduje izvanredredno akademsko znanje i iskustvo, naročito u oblasti međunarodnih finansija i makroekonomije. Posebno je prepoznatljiva kao lider mnogobrojnih projekata vezanih za, između ostalog, monitoring Reformske agende BiH, te obrazovanje i osnaživanje mladih ljudi. Također, dobitnica je prestižnih nagrada za akademska dostignuća u Japanu i Maleziji i autorica je više stručnih radova i knjiga.

Adisa Omerbegović Arapović : Posjeduje izvanredno akademsko znanje i iskustvo. Adisa Omerbegović Arapović : Posjeduje izvanredno akademsko znanje i iskustvo

Inače, SBB broji više od 75 000 upisanih članova i po Statutu, uz Glavni odbor i Predsjedništvo, ima i pet potpredsjednika Saveza zaduženih za različite oblasti, saopćeno je iz Press Centra SBB-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.