BIH

Informativa.ba: Smjena Veje i panika braće Čampara

Informativa.ba

16.9.2017

Zvuči pomalo nevjerovatno, ali istinito je. Advokat nedavno smijenjenog Damira Veje, SDA direktora UNIS Group-a, veoma važne i potentne kompanije iz oblasti namjenske proizvodnje, koji je smijenjen zbog nesposobnosti i negativnih izvještaja, Majda Čampara, supruga je kompromitovanog Dubravka Čampare, državnog tužioca i snaha ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare, piše Informativa.ba.

I sama smjena ovog korumpiranog SDA kadrovika kojeg je na ovu poziciju postavila Asocijacija mladih SDA pod vodstvom opskurnog Salke Zildžića, opasnog dečka iz redova SDA, nekadašnjeg boksera, a danas "biznismena iz oblasti security poslova", bila je kamen spoticanja između pojedinih SDA ministara i premijera Novalića.

Saznajemo iz krugova bliskih SDA, da je Aljoša Čampara činio sve kako Vejo ne bi bio smijenjen, a što je od njega bezuslovno tražio njegov "mišićavi" savjetnik Zildžić.

Premijer Novalić pritisnut argumentima i ko zna kakvim još pritiscima, obavio je tu smjenu, a nakon toga i Nadzornog odbora koje je pod pritiscima Aljoše Čampare na sve načine opstruirala implementaciju smjene, tako da su članovi Nadzornog odbora morali biti smijenjeni.


Faksimil Odluke Vlade o smjeni Veje od 13. jula

Kolika je povezanost Čampara i ovog kompromitovanog direktora pokazuje činjenica da je za svog branioca izabrao Majdu Čamparu koja je nedavno pod pritiskom javnosti napustila udobnu funkciju vijećnice u Konkurencijskom vijeću i posvetila se advokaturi, čime je postala prva osoba iz familije Čampara koja nije na budžetskim jaslama.

Advokat Čampara neće biti samo braniteljica smijenjenog Veje, koji će sada, vjerovatno, pokrenuti čitav niz tužbi prema federalnoj vladi jer su mu zaustavljeni milionski poslovi od kojih je najveći "hair" trebala imati SDA u ovoj predizbornoj i idućoj izbornoj godini, i zbog toga ovolika panika, već i kontrolor eventualne štete koju bi Vejo mogao u nekim momentima, u budućim sudskim procesima, načiniti SDA kriminalnoj hobotnici i posebno braći Čampara ili Denisu Zvizdiću.

SDA-u je ovom smjenom došlo u pitanje finansiranje brojnih "projekata pod patronatom Asocijacije mladih SDA", i ko zna kojih sve "afera".


Panika postaje sve veća u redovima nekadašnjih pendreka poput Kemala Ademovića i Osmana Mehmedagića, a ulje na vatru dolijevaju današnji pendreci, naročito braća Čampara

Sve ovo dolazi u veoma nezgodnom periodu po SDA, jer se odvijaju i prave drame na relaciji bivši i sadašnji pendreci ove stranke. Pritisnuti ponovo otvorenim istragama u Tužilaštvu BiH u predmetima Ugljen i Leutar, te razvojem događaja nastalim davanjem izjava raznih svjedoka, panika postaje sve veća u redovima nekadašnjih pendreka poput Kemala Ademovića i Osmana Mehmedagića, a ulje na vatru dolijevaju današnji pendreci, naročito braća Čampara, koji nisu bili u vrijeme rata u BiH pa tako i nisu mogli činiti nikakve zločine poput Velikog parka ili političkih ubistava u Sarajevu. Braća Čampara koriste ove istrage kako bi oslabili Izetbegovićevu halku i uticaj Osmana Mehmedagića, koji kao direktor OSA BiH, ima određenu snagu za "odbranu" argumentacije da Sebija Izetbegović bude kandidat za člana predsjednika BiH, u frakcijskom sukobu sa kandidaturom Zvizdića za istu poziciju.

Najveću cijenu mogao bi platiti nekadašnji direktor AID-a Kemal Ademović, koji je već izbačen iz svih kombinacija za naredne izbore i neće ga biti na listama ove partije, a sve zbog "kukavičkog" držanja u reaktiviranoj istrazi o političkim ubistvima i davanja izjava koje ne odgovaraju porodici Izetbegović.


HOĆE DA IH SE RIJEŠE?! Najveću cijenu mogao bi platiti Kemal Ademović, time se dodatno zakuhava odnos i sa premijerom Konakovićem budući da su kumovi

Time se dodatno zakuhava odnos i sa premijerom Konakovićem imajući u vidu činjenicu da su Ademović i Konaković izuzetno bliski budući da su kumovi.

A u odnosima sa kantonalnim i regionalnim organizacijama ove u korupciji ogrezle partije, nekom drugom prilikom, piše Informativa.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.