BIH

Incko: Evropske vrijednosti mogu dijeliti svi

Fena

2.10.2017

Svečanom akademijom "Vrijeme je za Europu", u Travniku su danas obilježeni "Dani i mjeseci Europe u BiH", u organizaciji Europskog pokreta u BiH.

Obraćajući se prisutnim, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko) kazao je da je s radošću došao u "grad koji je književnik Ivo Andrić nazvao gospodskim gradom". 

Incko je, između ostalog, poručio da Evropska unija jeste klub, ali da evropske vrijednosti mogu dijeliti svi, te da su svi bh. građani Evropljani.

Na akademiji su uručene brojne nagrade Evropskog pokreta u BiH, a među ostalim i titula počasnog predsjednika ovog pokreta, koja je dodijeljena gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću. 

 - Nemojmo govoriti o suživotu, jer je to floskula, nego govorimo o zajedničkom životu. Ne smijemo zaboraviti svoje korijene i trebamo na njih ponosni, ali ostanimo zajedno. Živimo evropske vrijednosti i standard, a to je budućnost i BiH - kazao je Bandić, dodavši kako je BiH starteški partner za Hrvatsku. 

 Forumu za poslovno lobiranje i svečanoj akademiji prisustvovali su predstavnici svih razina vlasti u BiH, diplomatskog kora, te poslovne zajednice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.