BIH

Saobraćaj u BiH ovog jutra se odvija po vlažnom kolovozu

Avaz.ba

26.10.2017

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Zbog radova na redovnom održavanju, danas i u naredna dva dana od 08 do 18 sati vozila će saobraćati jednom trakom na Zapadnom prilazu Sarajevu, smijer Sarajevo-Blažuj (od pasarele do benzinske pumpe).

Za dana je najavljen početak radova na sanaciji dijela regionalnog puta R-444 Podlugovi-Breza-Vareš (kroz naselje Mahala u Brezi). Za vrijeme izvođenja radova vozila će saobraćati jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni put M-17 lokalitete: Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jutarnja magla prisutna je na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez zbog smanjene vidljivosti. Posebno se izdvajaju magistralni put M-17 Konjic-Jablanica, kao i puteve u dolinama rijeka: Save, Bosne, Neretve i Lašve.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.