BIH

KO SBB USK: Kantonalna bolnica je prioritet, a rješenje moramo početi tražiti

Press centar KO SBB USK

27.11.2017

KO SBB USK osjeća dužnost da svojim članovima, biračima, simpatizerima i cjelokupnoj javnosti objasni stavove koje je SBB USK zauzeo kada je riječ o današnjoj sjednici Skupštine USK. Naime, danas smo podržali da se raspravlja o svim tačkama koje su kolege predložile, a među kojima je bilo i razrješenje naših ministara. 

Ono što je mnogima nejasno je da li je SBB USK podrška Vladi Rošić Huseina nakon što smo podržali danas bitne tačke za građane USK. Kakvo mišljenje imamo o Vladi i premijeru pokazali smo glasanjem za razrješenje ministara SBB, a zastupnici koji nisu to podržali doista nam nisu jasni jer se radi o ministrima koji su dali mandat na raspolaganje.

Također, razrješenja je predložio predsjednik Kluba Bošnjaka i član SDA Damir Hodžić, a njegove kolege iz SDA nisu podržali taj prijedlog. Kada je riječ o našem stavu i podršci Vladi USK, tu su stvari jasne, ne podržavamo Vladu Rošić Huseina, pozivamo ga da čim prije podnese ostavku kako bi izbjegli ovakve sapunice u Skupštini USK.

Ono što podržavamo je rješavanje problema Kantonalne bolnice, danas je učinjen jedan korak prema tome, cjelokupna procedura oko izbora ponuđača i najbolje banke će trajati nekoliko mjeseci, a ukoliko neko do tad ponudi bolje rješenje za Kantonalnu bolnicu može računati na našu podršku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.