BIH

Paketići, zimovanje i izleti za djecu s poteškoćama u razvoju

Haljevac je danas posjetio bolnicu "Jagomir"

Piše: N. K.

27.11.2017

Umjetnik Sulejman Memo Haljevac organizirao je veliki broj aktivnosti i radionica za djecu s poteškoćama u razvoju, a, kako ističe, cilj je da proces njihove inkluzije bude što efektivniji.

- Aktivnim radom i uz veliku podršku federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače i federalne ministrice okoliša i turizma Edite Đapo, želimo uvezati sve ustanove, od kantonalnog nivoa do Federacije, koje se brinu o osobama s poteškoćama u razvoju – kazao je Haljevac.

On je danas posjetio i Psihijatrijsku bolnicu Jagomir kao dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar, da iskaže podršku ovoj ustanovi koja je prvi put osnovala udruženje koje će se baviti inkluzijom i resocijalizacijom svojih korisnika kroz sport i umjetnost.

- Ovo je samo jedna od brojnih aktivnosti. U planu je i podjela paketića korisnicima Zavoda Pazarić, a za njih će biti organizirano i zimovanje na Bjelašnici. Korisnike drugih ustanova vodit ćemo na izlete. Želimo da se ova pozitivna priča prenese na cijelu BiH - rekao je Haljevac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.