BIH

Riješen nesporazum gdje će Zdravko Čolić nastupiti za Novu godinu

S. D. – F. Sa.

25.12.2017

Novogodišnji koncert Zdravka Čolića u Sarajevu bit će održan na platou ispred tržnog centra prekoputa Parlamentarne skupštine, a ne na Trgu BiH, kao što danima najavljuju organizatori, kako u medijima tako i putem reklamnih panoa širom grada.

Upravo navođenje pogrešne adrese dovelo je do zabune među građanima, ali i reakcije iz Sekretarijata Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH, iz koje je sekretar Kenan Vehabović istakao da od Službe nisu tražene dozvole za korištenje Trga BiH za potrebe realizacije novogodišnjeg programa.  

Potenciran lokalitet

Vehabović je pojasnio da je njegova reakcija bila očekivana, jer je Trg BiH javno naveden kao mjesto održavanja koncerta.

U izjavi za „Avaz“ predsjednik Organizacionog odbora za doček Nove godine Elvir Hadžiahmetović, kaže da se na reklamnim plakatima o dočeku Nove godine „potencirao lokalitet, kako bi reklamom privukli više posjetilaca“. 

- Ako kažete ljudima da dođu na Trg BiH, oni će doći, dočekat će ih bina, ništa im ne treba objašnjavati. Da smo im rekli da dođu ispred SCC-a, možda bi nam zamjerili da reklamiramo tržni centar. Mi smo stavili Trg BiH, jer smo morali ranije promovirati događaj s atraktivnom lokacijom, mikrolokacija je naknadno određena - rekao je Hadžiahmetović.

Jasna pravila  

S druge strane, Vehabović kaže da nije primjereno navoditi Trg BiH kao mjesto nekog događaja bez prethodne saglasnosti nadležnih u Parlamentarnoj skupštini BiH, koja je jedina zgrada koja se nalazi na toj adresi.

- Jer, pravila i propisi su takvi i ne možemo ih kršiti. U slučaju da se, primjerice, građani sada prema toj najavi zapute prema Trgu BiH, mi im ne možemo dozvoliti da koriste taj prostor, jer nije tražena prethodna saglasnost organizatora za takvo nešto. A očekivati je da će neko poželjeti gledati koncert s te strane, ali to neće biti moguće - istakao je Vehabović.  


Pripreme teku prema planu  

Hadžiahmetović ističe da pripreme za novogodišnji koncert Zdravka Čolića teku planiranom dinamikom.

- Sve ide kako smo planirali. Nema nikakvih problema. Bina se počinje instalirati 31. decembra, bit će s vrhunskom i najboljom opremom - kazao je Hadžiahmetović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.