BIH

"Centrotransov" Djeda Mraz obradovao mališane oboljele od karcinoma

Piše: M. ČAUŠEVIĆ

28.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Da Djeda Mraz ne dolazi samo saonicama već i "Centrotransovim" autobusom danas su se uvjerili mališani iz Roditeljske kuće. 

Djeca oboljela od karcinoma iz cijele BiH, a koja borave u Roditeljskoj kući u Sarajevu, dočekali su s osmijesima `djeda` u crvenom koji je došao s pune dvije vreće poklona koje im je uručio držeći ih na krilu. 

Nakon što su vidjeli šta su sve dobili jer su bili dobri tokom cijele godine, Djeda Mraz im je priredio još jedno iznenađenje - provozao ih je gradom u svom autobusu! 

- Mi smo veoma sretni što je "Centrotrans" odlučio da na ovakav način podrži Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH". Odlučili su da pripreme poklone za djecu koja borave u Roditeljskoj kući, ali i za onu koja su na Hemato-onkološkom odjeljenju, tako da je njih 25 danas obradovano. I ranije smo imali saradnju s "Centrotransom" u vidu donacija, ali ovo je nešto novo i svi smo presretni zbog mališana koji su od jutra čekali na Djeda Mraza - kazala je Jasna Vatreš, socijalna radnica Udruženja. 

Osim poklona i vožnje, "Centrotrans" je Udruženju poklonio i donaciju od 2.000 KM. 

- S obzirom na to da "Centrotrans" već duži niz godina posjeduje Djeda Mrazov autobus, mi svake godine nastojimo da obradujemo djecu. Ovaj put odlučili smo da to budu djeca iz Roditeljske kuće. Pokušali smo im izmamiti osmijehe i sretni smo što su iznenađeni. Djeda Mraz je ove godine zaista uradio odličnu stvar - kazala je Aida Smajić, portparol "Centrotransa". 

Za razliku od paketića, sreća i osmijesi na licima ovih mališana se ničim ne mogu kupiti. "Centrotransov" Djeda Mraz je danas ipak uspio da ih "kupi".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.