BIH

Dodik: BiH to sprečava, Srbija bi to završila

Srna

1.2.2018

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas  da postoje određeni administrativni problemi u vezi s otvaranjem mosta Bratunac - Ljubovija.

- BiH to sprečava, Srbija bi to završila - rekao je Dodik danas u Beogradu, gdje je razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, s kojim je prisustvovao obilježavanju 40 godina rada Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Dodik je istaknuo da je tokom sastanka analizirano ono što je ranije dogovoreno i kako napreduju aktivnosti na završetku mosta u Bratuncu.

- Obavijestio sam ga kako se ostvaruju strateški infrastrukturni projekti - rekao je Dodik novinarima.

On je čestitao Institutu "Dedinje" jubilej, dodajući da očekuje da se uspješna saradnja te institucije s Republikom Srpskom nastavi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Dodika upoznao o razgovorima koje je u Istanbulu imao s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan) i bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem te da je pozvao Dodika da prisustvuje proslavi Dana državnosti Srbije na praznik Sretenje - 15. februara.

Predsjednik Srbije je naglasio da je bilo riječi o realizaciji započetih infrastrukturnih projekata i da će saradnja ovog bh. entiteta i Srbije biti nastavljena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.