BIH

Forum žena SBB uvijek spreman pružiti ruku pomoći

A. Č.

1.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Forum žena Saveza za bolju budućnost BiH sinoć je održao radionicu o ekonomskom odnosu žena. Radionici su se pridružile i žene iz Foruma mladih SBB Ilidža i nevladine organizacije Fondacija bh. inicijativa žena.

Predsjednica Foruma žena SBB Fatima Hadžismajlović-Bosiljčić kazala je da je cilj radionice saslušati šta žene misle i žele, a ne da im se nameće šta im treba.

- Forum žena SBB je društveno i socijalno odgovorna zajednica i mi želimo pružiti ruku pomoći svim ženama kojima je neophodna, posebno imigranticama iz Sirije. Večeras (sinoć op. a.) su trebale i one prisustvovati radionici, međutim, bile su spriječene. U znak zahvalnosti na podršci koju im pružamo, napravile su nam njihovu domaću hranu i hvala im na tome. One će uvijek imati našu podršku - kazala je Hadžismajlović-Bosiljčić.

Marijana Dinek, izvršna direktorica Fondacije bh. inicijativa žena nevladine organizacije, kazala je da su se skupile kako bi potaknuli žene, koje imaju vještine, a koje misle da ne mogu pridonijeti društvu.

- Želja mi je, upravo zato što smo zaposlili preko 500 žena, da ih ohrabrimo i da im kažemo da one to mogu. Treba razvijati dobre ideje, davati im podršku da se izbore za svoje mjesto. Politička angažiranost i povezanost je jako važna zato što mi preko politike utječemo da možemo kreirati vlastite programe i da se možemo zalagati i u svojim političkim strankama - kazala je Dinek.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.