BIH

Vjekoslav Vuković u posjeti GPBiH

Avaz.ba

5.2.2018

Zoran Galić, direktor Granične policije BiH, sastao se s Vjekoslavom Vukovićem, predsjednikom Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH.

Tokom redovne posjete Vjekoslava Vukovića razgovarano je o saradnji Odbora i Granične policije BiH, osobito njenog Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu, koja je ocijenjena veoma uspješnom. 

Istaknuto je da je na 48. sjednici Odbora u decembru 2017. razmatrano osam žalbi na rad policijskih službenika GPBiH i da su sve bile neosnovane. 

Direktor Zoran Galić zahvalio se predsjedniku Vukoviću na angažmanu Odbora u rješavanju žalbi građana. Naglasio je da on kao rukovodilac agencije insistira na profesionalnom radu, poštivanju zakonskih propisa i dosljednoj primjeni standarda i pravila ponašanja propisanih etičkim kodeksima policijskih i državnih službenika. 

Tematizirani su i problemi u radu policijske agencije, prije svega nedovoljan broj policijskih službenika i loša infrastruktura na graničnim prijelazima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.