U Srbiji ljuti zbog Morganove posjete Srebrenici

Avaz.ba
06.02.2018 16:54

Američki glumac Morgan Freeman je snimao dokumentarni film u našoj zemlji, a National Geographic je objavio isječak iz filma.

On je s filmskom ekipom snimao kadrove svog dokumentarca "Srebrenica Genocide", a zbog potreba snimanja posjetio je Srebrenicu i Sarajevo.

Freeman se u Sarajevu i Srebrenici susreo s novinarom Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom, a prilog započinje Freemanovim riječima nakon što vidi grobove: "Što se ovdje zaboga dogodilo?".

-Ovdje se dogodio genocid. Granica sa Srbijom je veoma blizu. Došli su ovdje i htjeli ubiti sve, željeli su ovaj teritorij odvojiti od Bosne i pripojiti Srbiji. Srpska vojska skupila je sve žene, muškarce i djecu u tvornicu. Tamo su ih razdvojili, muškarce i djecu su odveli u planine da ih ubiju. Tada su počeli s masovnim ubijanjem po 1000 ljudi odjednom", ispričali su Feđa i Senad.

-Uskoro je NATO-ovo bombardiranje završilo rat, no bilo je prekasno da se spase žrtve Srebrenice - zaključuje u offu Freeman.

Komentari koje je reportaža izazvala na društvenim mrežama uglavnom su slični, većinom ne pretjerano rječiti: "Morgan Goebels", "Mason", "Čamuga glupa", "Majmun", "Đubre crnačko", "Bosanska propaganda", "Kebabi lažu kao i inače"..., samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

NA VRH