BIH

Prljava izborna kampanja je počela montiranim procesima prije godinu-dvije

A. Kuburović

A. Sa. / E. Ma.

15.2.2018

Fahrudin Radončić, lider SBB-a BiH, na današnjoj konferenciji za medije komentirao je i stanje u koaliciji SDA - HDZ – SBB.

Na novinarsko pitanje hoće li se nešto uraditi u korist građana u toku izborne godine, Radončić je odgovorio:

- Mora i može. Mi smo tražili da naši funkcioneri napuste funkcije. Da SDA i HDZ nađu drugog koalicionog partnera, oni to ne mogu. Ako mi izađemo iz Vlade, ona neće imati ustavni kapacitet i bio bi kolaps društva.

- Mi ćemo se truditi, makar što se SBB-a tiče, da radimo naporno, korektno i u najboljem interesu građana. Mislim da koalicija nažalost, ne zbog nas, nego tih odnosa, nema opcije prije novih izbora i ta situacija turbulentnosti će ostati do izbora - naveo je Radončić.

Upitan kakvu izbornu godinu očekuje, s obzirom na to da je već, kako mnogi navode, počela izborna kampanja, Radončić je rekao da je kampanja počela montiranim procesima prije godinu-dvije.

- Jučer ste vidjeli zadnje ročište sa svjedocima, da su se proces i montirana optužnica, koju su podnijeli protiv mene rahmetli, u profesionalnom smislu, Božo Mihajlović, Goran Salihović, Meddžida Kreso raspali. Danas ste vidjeli da je neko bacio ili zapalio, ne znam šta se desilo, automobil nekom mom bivšem vozaču, i da se to pripisuje meni. Dakle, prljava kampanja je apsolutno na snazi i bit će još prljavija. Molim građane da razluče šta je bošnjačka državna mafija, šta su druge mafije i šta je izlaz iz ovakve situacije. Izlaz je da se promijeni vlast koja koristi sve poluge da kompromituje svoje protivnike i to preko najcrnjeg ološa kojeg jedino možete tretirati kao ostaci parapolicijskih struktura - naveo je Radončić.

Na pitanje je li FBiH postala energetski ovisna od susjeda, Radončić je rekao da je Federacija postala energetski ovisna o direktorima koji su u talu.

- Gospodin Džindić je ozbiljan čovjek i obavio je sa mnom konsultacije, kao s predsjednikom stranke i biznismenom. Imate odluku nekog iz Sarajeva da ne poštuje osnovni ugovor jer je iz RS nešto uvećano. Znači, vi ste morali izvršavati svoju ugovornu obavezu i izmirivati dug prema RS, a tužiti se, svađati, oko razlike u cijeni koja treba da se smanji. I ministar Džindić je najavio, i ja ga u potpunosti podržavam u tome, da će direktori u Sarajevu biti smijenjeni jer su fabricirali problem. Znači, građani će imati plin, a neodgovorni direktori skloni talovima će imati otkaz – rekao je Radončić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.