BIH

“Panorama” donosi razgovor sa Mirnom Savić, kćerkom pjevača Massima Savića, te ekskluzivne intervjue s Lordanom Zafranovićem i Amilom Sulejmanović

Avaz.ba

17.2.2018

U printanom izdanju “Dnevnog avaza” od nedjelje, 11. februara, prilog “Panorama” donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja. 

Mirna Savić, radijska i televizijska voditeljica, nedavno je dobila novi angažman na RTL-u kao voditeljica muzičke emisije “Top.HR”. Javnosti je, ipak, više poznatija kao kćerka muzičke zvijezde Massima Savića.

- Kćerkama i sinovima javnih osoba teško je izgraditi vlastiti identitet, posebno u poslovnom smislu ukoliko njihov posao ima kakve dodirne tačke sa poslom roditelja. Ne bih rekla da me ljudi samo tako doživljavaju, hvala Bogu – kazala je Mirna.

Ističe i da joj Massimo često daje savjete, koje, naravno, prihvata.

- Kao i svaki dobar otac, i moj mene podržava u mojim odlukama. Ipak se bavimo potpuno drugačijim poslom pa mi savjete najčešće daju prijatelji koji su u medijskoj branši – govori Mirna.

Veliki reditelj Lordan Zafranović u ekskluzivnom intervjuu za “Dnevni avaz” iz svog doma u Pragu, gdje živi već dugi niz godina, govorio je o neostvarenim željama, svojim ostvarenjima, ali se osvrnuo i na trenutna dešavanja u regionu.

- Moje je da progovorim preko filma i da pokušam da kriknem protiv zla i agresivnog nacionalizma koji je doveo i stalno će dovoditi narode do samouništenja. To nije ništa drugo nego uništenje vlastitog naroda, u čije ime se vodi ta politika. Prema tome, dok sam živ, od mene ćete slušati samo krikove protiv – rekao je Zafranović.

Amila Sulejmanović nedavno je objavila knjigu “Ključ bubnja Tama”. Osim po njenom hitu iz osamdesetih godina “Kakav divan dan”, ona se pamti i kao djevojka tragično preminulog legendarnog bubnjara “Bijelog dugmeta” Gorana Ipeta Ivandića. Amila je svojom knjigom 24 godine nakon Ipetove smrti obogatila sjećanje na tragično stradalog bubnjara.

- Knjiga se, također, bavi i položajem žene na estradi, kao i šire u društvu. Brega je često govorio da ženama nije mjesto na estradi znajući kakav je to, mukotrpan i Sizifov posao. Ta problematika nije zastupljena samo kod nas nego i u svijetu. Samo se kod nas o takvim stvarima ne govori – ističe Sulejmanović.

Pročitajte i razgovor sa pjevačicom Tijanom Dapčević koja je nedavno boravila u glavnom gradu BiH, kao i priču mladog fitnes trenera Ensara Čolpe, koji će krajem aprila učestvovati na takmičenju u bodibildingu.

Čitajte još:

- Sve zanimljivosti “New York Fashion Weeka”

- HOLIVUDSKE PRIČE – Slavne ličnosti na meti napada opsesivnih fanova

- Odlazak danskog princa Henrika

- Vrhnje za kuhanje – svestrana namirnica

- MOJE PUTOVANJE - Mjesto prvog sastanka Kleopatre i Marka Antonija


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.