BIH

Gradačac: Članovi SDA podržali Huseina Topčagića

Avaz.ba

21.2.2018

U Gradačcu je sinoć održan skup podrške članova SDA Huseinu Topčagiću, ministru unutrašnjih poslova TK, koji je nedavno isključen iz ove stranke. Skup je organiziran nakon što je Amir Fazlić, povjerenik KO SDA TK, donio odluku o uvođenju Povjereništva u OO SDA Gradačac.

Obraćajući se prisutnima, Topčagić je kazao da njegovo isključenje iz stranke nije u skladu sa statutom. Pozvao je sve da nastave raditi u okviru stranke i poručio da im stoji na raspolaganju.

Kako je naveo, uspjesi u TK postignuti su zahvaljujući skupštinskim poslanicima i zaslugom politike SDA u TK, predvođene Mirsadom Kukićem.

- Na području TK riješeni su nagomilani problemi, a njih nije rješavao samo bivši premijer Bego Gutić, već kompletna Vlada - dodao je Topčagić.

Prema njegovim riječima, zastupnici SDA koji su glasali za smjenu Vlade TK nagovorili su predsjednika te stranke Bakira Izetbegovića da se uvede Povjereništvo u KO SDA, i općinske odbore slagali da imaju većinu u Skupštini i Vladi TK.

Topčagić je poručio da od viših organa SDA još nije dobio nikakav zvaničan dokument o isključivanju iz stranke.

Tokom skupa, iz OO SDA Gradačac poručili su da ne priznaju Povjereništvo koje je uvedeno mimo statuta te da će izabrani organi stranke nastaviti raditi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.