BIH

PDP: Čime HDZ ucjenjuje SNSD da radi protiv interesa Srba u FBiH

Saopćenje PDP-a

21.2.2018

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica danas je kazao kako je dobro što je jučer u Predstavničkom domu parlamenta BiH podržana inicijativa kojom ovaj dom poziva nadležna tijela Hercegovačko-neretvanskog kantona, Livanjskog kantona, Zapadnohercegovačkog kantona i Posavskog kantona da, najkasnije u roku od 30 dana, izmijene i dopune ustave navedenih kantona s ciljem osiguranja ustavne ravnopravnosti Srba.

Glasanje SNSD i HDZ u Parlamentu BiH protiv konstitutivnosti Srba u hrvatskim kantonima je potvrdilo da umjesto za srpski, SNSD radi za hrvatski interes, saopćeno je iz PDP-a. 

- Ovo je samo dio mozaika koji se sklapa još od predaje/prodaje jasenovačke građe. SNSD i njihov lider istinu o najstrašnijem masovnom pokolju Srba u Drugom svjetskom ratu predali su Hrvatima, čime su Republika Srpska i srpski narod zauvijek izgubili dokaze o genocidu. 

Zato uopće nije neobično, čak je i očekivano, da Srbi u FBiH od velikih patriota iz SNSD, umjesto političke podrške dobiju šut-kartu.

Koliko su Srbi istinski ugroženi u federalnim općinama u kojima SNSD i HDZ već godinama suvereno vladaju svjedoči i činjenica da, u općinama poput Grahova, nemaju ni najobičniji dom zdravlja. Da bi se liječili, iako imaju SNSD u vlasti, moraju da lutaju od općine do općine. Nisu konstitutivni, nemaju pravo na srpski jezik i ćirilicu, a srpskoj djeci se nameće hrvatski program obrazovanja. 

Jučer je potvrđeno da je apsolutno jasno da je SNSD izdao Srbe, samo što još ne znamo - po kojoj cijeni - saopćeno je iz PDP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.