BIH

Mikulić: HDZ i SDA su već 10 godina u Mostaru na bijelom hljebu

M. H.

25.2.2018

Zoran Mikulić, predsjednik KO SDP-a HNK, kazao je nakon današnjeg sastanka u Mostaru da ovo što se dešavalo posljednjih dana jesu bili razlozi zbog kojih su izašli na površinu, jer, kako tvrdi, „nismo htjeli u proteklom periodu biti kulisa i taoci Čovićevog HDZ-a i Izetbegovićeve SDA“.

- Oni se tako ponašaju. Danas prokliza jedan, sutra drugi. Ovako je sad sve uvijeno u jedan celofan CIK-a i oni se prave nemušti pokušavajući se sakriti iza odluke CIK-a, kao da nisu ništa znali, nego je to profesionalno djelovanje, a nije. 

Apsolutno je narušeno povjerenje, ne samo u CIK, već i u druge institucije države, jer oni u biti ne štite državu kao državu, ustav kao ustav, zakone kao zakone, već štite interese pojedinih političkih grupacija. Čak ni njihovo uhljebljeno biračko tijelo ne vjeruje ničemu, izuzev interesima pojedinih političkih partija - istaknuo je Mikulić.

On je naglasio da su u Mostaru praktično kompletan HDZ i SDA već 10 godina na bijelom hljebu, dok građani Mostara sebi uopće nisu u stanju priuštiti cijene s nulama. 

- Oni sebi uzimaju za pravo da od države i od grada prave uhljebistan. Ali mi ćemo pokušati preuzeti neku inicijativu uz maksimalno uvažavanje stavova i ostalih pregovarača, prvenstveno HDZ-a i SDA, jer oni su tu glavni koji su prouzrokovali krizu i koji trebaju ponuditi neka rješenja za izlazak iz ove krize – dodao je Mikulić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.