Niz događaja u Bugojnu povodom Dana nezavisnosti BiH

Fena
27.02.2018 12:46

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Bugojnu će biti obilježen nizom događaja, na kojima će se istaknuti značaj jednog od najvećih državnih praznika.

U Kristalnoj sali Općine Bugojno sutra navečer bit će upriličena svečana akademija, na kojoj će se prisutnima obratiti potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Vrljić i njegov zamjenik Salih Gurbeta. 

U kulturno-zabavnom dijelu programa učestvovat će učenici Osnovne muzičke škole Bugojno, Teatar "Fedra", Vokalni ansambl Bugojno, Gradski hor Bugojno, te Tamburaški sastav "Zlatne žice" i Ženski vokalni ansambl HKD "Napredak" Bugojno.

Istim povodom, u četvrtak će biti položeno cvijeće i odata počast poginulim bugojanskim antifašistima, na spomen-obilježja ispred Gimnazije i na lokaciji Centralnog šehidskog mezarja.

- Obilježavanje 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, čini nas obaveznim da se prisjetimo svih Bugojanaca, koji su položili svoje živote u odbrani njene samostalnosti - naveo je načelnik Ajkunić u pozivu građanima da "svojim prisustvom doprinesu obilježavanju značajnog datuma u našoj historiji“.

NA VRH