BIH

ICITAP nastavlja pružati podršku u razvoju GPBiH

Saopćenje za javnost

27.2.2018

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić 27. februara 2018. godine primili su Amelu Selimović i Ines Adilović, predstavnice ICITAP-a u BiH (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD) u Glavnom uredu GPBiH.  

Na današnjem sastanku sagovornici su razmijenili mišljenja i dogovorili buduće aktivnosti u vezi s projektom Obuke mentora za rad s policijskim službenicima na probnom radu, a u okviru kojeg se će se izraditi Priručnik za rad sa policijskim službenicima na probnom radu.

Pomenutim projektom predviđeno je uspostavljanje radne grupe i obuka mentora koji će, nakon završetka, obučavati policijske službenike na probnom radu.

I ovaj sastanak nastavak je ICITAP-ove podrške radu i razvoju ove policijske agencije, prije svega kroz pružanje tehničke i materijalne pomoći i organiziranje obuka za policijske službenike GPBiH.

Rukovodstvo GPBiH zahvalilo se na dosadašnjoj podršci i istaknuo značaj daljnjeg unapređenja saradnje u cilju razvoja GPBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.