BIH

ICITAP nastavlja sa pružanjem podrške Graničnoj policiji BiH

Fena

27.2.2018

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić u utorak su primili predstavnice Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD u BiH (ICITAP) Amelu Selimović i Ines Adilović .

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i dogovorene aktivnost u vezi s projektom obuke mentora za rad s policijskim službenicima na probnom radu, a u okviru koje će se izraditi priručnik za rad s policijskim službenicima na probnom radu, saopćila je Granična policija BiH.

Spomenutim projektom predviđeno je uspostavljanje radne grupe i obuka mentora koji će, nakon završetka iste, obučavati policijske službenike na probnom radu.

Današnji sastanak je nastavak ICITAP-ove podrške radu i razvoju ove policijske agencije, prije svega kroz pružanje tehničke i materijalne pomoći i organiziranje obuka za policijske službenike Granične policije BiH.

Rukovodstvo Granične policije BiH zahvalilo se na dosadašnjoj podršci, te istaknulo značaj daljnjeg poboljšanja suradnje u cilju razvoja Granične policije BiH, navedeno je u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.