BIH

Ambasador Malezije u posjeti Agenciji za certificiranje halal kvaliteta

Fena

27.2.2018

Ambasador Malezije Zakri Jafar (Jaafar) posjetio je u Tuzli Agenciju za certificiranje halal kvalitete BiH, a povod za posjetu je registracija Agencije kod nadležne državne institucije za pitanja halal certifikata u Maleziji "Department of Islamic Development Malaysia" (JAKIM).

Ambasadoru Jafaru i šefici ureda ambasade Malezije u BiH Van Šafavati Van Mustafa (Wan Shafawati Wan Mustapha) predstavljen je dosadašnji rad Agencije u oblasti halal certificiranja, te postignuti rezultati u svijetu među kojima je dobijanje međunarodne halal akreditacije od EIAC-a i registracija kod JAKIM-a Maleziji. Razgovarano je i o budućim projektima koje će Agencija realizirati, s naglaskom na produbljivanje saradnje s malezijskim halal institucijama.

Ambasador Malezije i predstavnici Agencije posjetili su Muftijstvo tuzlansko, gdje su se susreli s tuzlanskim muftijom  Vahid-ef. Fazlovićem.

Organizirana je i posjeta kompaniji Menprom d.o.o. Tuzla, gdje se delegacija Ambasade Malezije susrela s menadžmentom kompanije. Prezentirani su postignuti rezultati i proizvodni program, nakon čega je ambasador obišao pogone, gdje se uvjerio u kvalitete proizvoda kompanije Menprom, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.