BIH

Nikšić čestitao Čoviću: Svi mi u BiH nemamo drugu domovinu

Avaz.ba

1.3.2018

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić čestitao je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i svim građanima BiH 1. mart, Dan nezavisnosti BiH.

- Današnji datum obilježavamo kao dan historijske odluke svih građana BiH, koji su slobodnom voljom, na demokratskom referendumu prije 26 godina, odlučili da Bosna i Hercegovina, kao država građana i ravnopravnih Srba, Muslimana, Hrvata i pripadnika drugih naroda bude nezavisna i suverena država.

Uz 25. novembar i ZAVNOBiH, 1. mart i referendum koji je održan 1992. godine, ostat će trajno upisan u historiji BiH, kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana.

Ideali slobode, jednakosti i bratstva, koji su vodili i vezivali građane BiH kroz burnu historiju ove zemlje, nikada nisu napustili njene ljude. Obaveza svih nas je da istrajemo u građenju zemlje koja će biti uređena na ovim načelima. Bez obzira na to šta ko o tome govorio, svi mi u BiH nemamo drugu domovinu. Ovo je država svih nas i u njoj ima mjesta za sve nas i moramo je urediti po mjeri svih nas.

Zato Vam čestitam ovaj praznik, sa željom da vrijeme koje dolazi bude obilježeno istinskim progresom svih građana BiH, jer oni to zaslužuju - napisao je Nikšić u čestitki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.