BIH

Izetbegović: Neće SDA pregovarati s Mirsadom Kukićem

Piše: K. Ke.

4.3.2018

Odgovarajući na pitanje šta se dešava u Tuzli i kako će to utjecati na SDA, Bakir Izetbegović, predsjednik ove stranke i član Predsjedništva BiH jutros je prije sesije "Kruga 99" novinarima priznao ono o čemu su mediji samo špekulirali - da je raskol u SDA, odnosno "svađa" s Mirsadom Kukićem, počela još od Zakona o akcizama, kada Klub SDA u Parlamentu BiH nije bio složan oko ovog pitanja.

Izetbegović je rekao da se ova stranka ranije odlučila da provede "prečišćavanje" od onih koji ne rade dovoljno i koji su pogrešno shvatili demokratiju.

- Ono što je radio Kukić u Banovićima, a zatim i u Tuzlanskom kantonu nije demokratija kakvu želi SDA. Takav način vladavine ljudi i takve metode nisu SDA. Ne možemo imati unutar SDA čitave segmente koje su okrenute pojedincu. Mora se imati jedna piramida i način odlučivanja. Neće SDA pregovoarati s Mirsadom Kukićem o tome hoćemo li glasati o akcizama i slično. Ubuduće će struktura djelovati kako treba, onako kako rukovodstvo odluči - dodao je Izetbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.