BIH

"Švicarci" opet blokirali poslovnice Addiko banke: Nesposobna Vlada ništa nije uradila za nas

A. Durgut

Piše: E. Ma.

10.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

(Foto: A. Durgut)


Udruženje "Švicarac BiH" i njegovi članovi i dalje nastavljaju subotnje blokade rada šaltera Hypo-Addiko banaka u BiH. Protest ispred poslovnice ove banke u Ferhadiji počeo je u 11 sati.

- U prilog našoj pravnoj borbi idu i konstantne presude koje se izriču u našu korist, a na štetu pomenute banke, gdje se ugovori o tzv. CHF kreditima proglašavaju pravno ništavnim. Banka po istim presudama u povratu kredita dobiva samo onoliko KM koliko je i dala korisniku kredita (bez mogućnosti i naplate kamate na kredite), a uz to plaća i sudske troškove iskazane u hiljadama maraka po svakoj tužbi-presudi. Izmrcvareni, umorni, bolesni, finansijski iznemogli i napušteni od svih, nikada stati i odustati nećemo dok konačna pravda ne dođe i u BIH. A doći će, ali je nažalost mnogi neće dočekati živi – kazao je Kemal Duraković, predsjednik Udruženja "Švicarci".

On je dodao da je odluka Upravnog odbora da će svake subote izlaziti i blokirati rad poslovnica.

- Nema odustajanja, ne samo u Sarajevu, istu blokadu danas imamo u Banjoj Luci, Tuzli, Bihaću, Bosanskom Novom, Palama - rekao je Duraković napominjući da država i nesposbna Vlada ništa nije uradila za njih.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.