SARAJEVO

Članovi Udruženja "Švicarac" za sutra najavili blokadu "Addiko banke"

Istovremeno ćemo u zrak pustiti i 31 crni balon za 31 osobu koja je do danas izvršila suicid

Članovi Udruženja "Švicarac": S prijašnjih blokada. Arhiv

Avaz.ba

7.12.2018

Gotovo stotinu korisnika kredita u švicarskim francima najavilo je da će u subotu, 8. decembra 2018. godine, blokirati rad "Hypo"/"Addiko banke" u ulici Ferhadija 1 u Sarajevu. Oni će, kako su naveli u saopćenju, uplatiti rate u iznosu od po 0,05 pfeninga, a pojavit će su u bijelim dresovima Udruženja. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti. 

Dana 8. decembra 2018 god. stotinu korisnika CHF kredita s početkom u 11 sati će izvršiti blokadu rada "Hypo"/"Addiko banke" u ulici Ferhadija 1 u Sarajevu uplatama rata po 0.05 pfeninga i u bijelim dresovima Udruženja. Istovremeno ćemo u zrak pustiti i 31 crni balon za 31 našeg saborca koji su, nažalost, do danas izvršili suicid. Razlog našeg izlaska je što smo prepušteni sami sebi iako konstantno dobivamo presude na Općinskim sudovima koje glase da su ugovori pravno ništavni. Neke od presuda su stare i više od šest godina jer po žalbi H/A banke na izrečene Općinske presude viši sudovi ne reagiraju i iste presude godinama kupe prašinu po  sudovima u BiH. 

Dok se presude na višim sudovima ne rješavaju, "Hypo"/"Addiko" banka vrši neviđen teror nad korisnicima kredita i njihovim sudužnicima prodavajući im nekretnine i hipoteke. Tu su sudovi itekako ažurni kada treba prodavati nekretnine-hipoteke korisnika kredita i njihovih žiranata. Po tužbi banke za tri mjeseca sud donosi rješenje o prodaji nekretnine i istu prodaje putem licitacije.

Prvi put ćemo javno reći da je debela sprega većeg dijela BH sudstva (čast časnim sudijama), H/A banke i bh. politike na djelu za pljačkom nekretnina, kao svake marke sa računa korisnika kredita i njihovih sudužnika - žiranata. 

Nama je jedino preostala borba na sve načine za istinom i pravdom koju ćemo i sutra, 8. decembra, u 11 sati ispoljiti ispred spomenute banke u Ferhadiji u Sarajevu. Kako, ostaje da se vidi jer ljudima je došlo do guše i sutra je sve moguće očekivati od razjarene grupe korisnika kredita koji još imaju koju marku u džepu da bi sutra stigli u Sarajevo iz Krupe, Bosanske Gradiške, Banje Luke, Tuzle, Živinica, Gradačca, Mostara, Mrkonjić-Grada, Doboja, Bihaća - stoji u saopćenju Upravnog odbora UKK "Švicarac BiH", koji potpisuje predsjednik Odbora Kemal Duraković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.