"AVAZ" SAZNAJE

Bojić, Vukovljak i Krčmar osnovali Klub DNS-a

Bojić: Predsjedavajući Kluba

S.DEGIRMENDŽIĆ

16.3.2018

U Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine (PS) BiH osnovan je Klub poslanika DNS-a, saznaje „Dnevni avaz“. Tročlani Klub čine Borislav Bojić, koji je nedavno napustio SDS, Đorđe Krčmar, također bivši poslanik SDS-a, koji je prešao u DNS, te Jovan Vukovljak. Oni su o tome danas obavijestili Kolegij Predstavničkog doma PSBiH.  

Predsjedavajući Kluba je Bojić. I Vukovljak je ranije djelovao u Klubu poslanika SDS-a, iako nije bio član te stranke. Trenutno, Klub SDS-a broji samo četiri poslanika, a imao ih je sedam.

U Predstavničkom domu sada ima devet stranačkih klubova, a na početku ovog saziva Predstavničkog doma bilo ih je sedam. Ranije je formiran Klub poslanika Nezavisnog bloka, kojeg čine trojica poslanika koji su napustili SDA.

No, Predstavnički dom u završnicu mandata mogao bi ući s još jednim klubom. Naime, kako saznajemo, Safer Demirović, bivši poslanik SDA, te Jasmin Emrić iz A-sda i Zaim Backović iz BPS-a mogli bi također formirati klub, za čije je osnivanje potrebno najmanje tri poslanika.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.