EKONOMIJA

Za zapošljavanje i samozapošljavanje 100.000 KM

Fena

21.3.2018

Općina Srebrenica nedavno je raspisala javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava malim i srednjim preduzećima, mikropreduzećima i zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti na području općine, kao subvencija za novo zapošljavanje, samozapošljavanje i novo zapošljavanje kod malih i srednjih preduzeća registriranih u 2018. godini.

Načelnik odjeljenja za privredu i razvoj Općine Srebrenica Cvijetin Maksimović kaže da su predviđena sredstva u iznosu od 100.000 KM te da se na javni poziv javilo 20 aplikanata.

- Nakon potpisivanja ugovora s kandidatima koji su ispunili uvjete, Općina će uplatiti prvi dio sredstava koja će biti ugovorom definirana. Preduzetnici su obavezni da radnike prijave na 12 mjeseci i vjerujem da će uredno plaćati doprinos za radnike. Formirat ćemo komisiju koja će pratiti realizaciju utroška sredstava koja su dodijeljena poduzetnicima, kako ne bi bilo zloupotrebe - rekao je Feni Maksimović.

Najavio je i novi projekt zapošljavanja u saradnji s Razvojnim programom.

- Općina Srebrenica u saradnji s UNDP-om do kraja marta će realizirati projekt zapošljavanja. U toku je izrada javnog poziva koji će uskoro biti objavljen, a prednost će imati osobe koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Planirana su sredstva u iznosu od 150.000 KM - istaknuo je Maksimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.