SARAJEVO

Incko posjetio najmoderniji Centar za srce u BiH

A. Nu.

22.3.2018

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko) tokom obilaska Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, danas je posjetio najmoderniji otvoreni Centar za srce u BiH, na čijem čelu se nalazi ugledni kardiohirurg dr. Mirsad Kacila.

Ovaj najmoderniji Centar za srce, opremljen savremeno, evropski i svjetski, s radom je počeo na Dan nezavisnosti, a prvi operirani pacijenti bile su dvije bebe od nekoliko mjeseci koje su imale urođene srčane anomalije.  

Centar, koji je smješten na desetom spratu Opće bolnice posjeduje najsavremenije aparate u oblasti kardiohirurgije.

Vrhunski ljekari na raspolaganju su svim bh. građanima, i iz Federacije BiH i Republike Srpske, a usluge se pružaju u oblasti interventne kardiologije - kateterizacija srca, ali i kardiohirurgije djece i odraslih.

S radom i historijatom Opće bolnice Incka je upoznao prim. dr. Zlatko Kravić, direktor bolnice. Pozdravljajući osoblje, visoki predstavnik je rekao da ga raduju posjete uspješnim institucijama, te da je ova Ustanova dobar primjer kako se treba raditi i istovremeno graditi BiH.  

Konstatirao je da je u Općoj bolnici sve dobro posloženo, kvalitetni ljudi i dobra saradnje, i na tome se zahvalio svim uposlenicima.

Tokom ove posjete visoki predstavnik je obišao Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo koje ponosno nosi akreditaciju za kvalitet „Bolnica - Prijatelj beba“, te je u krugu bolnice zasadio drvo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.