PROJEKTI

Čavka: Povratnike niko neće podijeliti

Avaz.ba

23.3.2018

Prije nepune četiri godine osnovana je Koalicija Domovina, jedan od najvećih državotvornih projekata poslijeratne BiH koja je na jednom mjestu okupila probosanske snage u manjem bh. entitetu.  

- Domovina je plemenita ideja koja će zasigurno imati svoju budućnost u nekom drugom obliku. Nažalost, postojali su, i danas postoje, oni kojima je Domovina trn u oku, i to od samoga osnivanja. Smetala je čak i onima koji su u ime same koalicije izabrani na određene funkcije. Ali, ponosan sam na ovaj projekt koji je pretrpio sve turbulencije i napade sa svih strana. Ostali smo zajedno – rekao je šef Kluba Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini RS Admir Čavka (SBB).

Čavka dodaje da su upravo poslanici Domovine najčešće prozivani „papcima“, ali podsjeća da oni nikada nisu trgovali svojim mandatima, i dodaje da Domovina nikada nije bila dom papaka.

- Mnoge teške trenutke smo podnijeli bez ikakvih turbulencija i uvijek smo bili jedni uz druge, bez obzira na to što dolazimo s različitih stranka. U posljednjim mjesecima su koaliciju Domovina posjetili ambasadori iz najutjecajnijih država svijeta i pružili su nam podršku - istaknuo je Čavka.

On smatra da je Savez za bolju budućnost BiH, na čelu s predsjednikom stranke Fahrudinom Radončićem, uvijek podržavao svako probosansko okupljanje u manjem bh. entitetu.

- Nikada nismo uvjetovali naše učešće, za razliku od mnogih. Bez obzira na budućnost same koalicije i najvjerovatnije formiranje dva bloka, niko neće uspjeti da podijeli povratnike u RS. Mi koji živimo svaki dan kod svoje kuće i čija djeca idu u škole RS to nećemo dopustiti. Naši interesi su potpuno identični i nikada nećemo biti suprotstavljeni tabor, bez obzira na to u koliko blokova izlazili na izbore – poručio je Čavka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.