REAKCIJA

Čavka poručio: Vrhunac diskriminacije pred izbore!

Admir Čavka

Avaz.ba

13.8.2018

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i šef Kluba Koalicije ''Domovina'' u Narodnoj skupštini RS Admir Čavka upozorio je danas da kompletna naselja u Banjoj Luci ostaju bez kanalizacionih priključaka samo zato što nisu sigurno biračko tijelo. 

- U ovim naseljima žive uglavnom Bošnjaci i za njih niko ne brine, jer to nisu sigurni glasovi. U banjalučkim naseljima Novoselija, Gornji Šeher i Sitari preskočeno je više od 300 domaćinstava, a sva ostala su dobila mogućnost da se priključe na kanalizacionu mrežu. Međutim, farsa počinje tek onda kada pokušate saznati ko je za to odgovoran - istakao je Čavka.

On dodaje da je nekoliko puta kao narodni poslanik pisao gradonačelniku Banje Luke i Upravi „Vodovoda“. Prvi čovjek grada na Vrbasu, ističe Čavka, kaže da nije upoznat s tim problemom, jer su radovi rađeni za vrijeme mandata bivšeg gradonačelnika, dok iz „Vodovoda“ svakodnevno tvrde drugačije.

- Naravno da ne postoji nikakvo objašnjenje zašto su ovi ljudi preskočeni. Tražimo da se ova greška ispravi, a to je vrlo jednostavno. Mnogo Banjalučana danas živi širom svijeta. Ali Banja Luka je naš grad, uvijek je to bila i uvijek će to biti. Stoga nećemo dopustiti da nas neko ponižava. Na sve moguće načine tražit ćemo prava koja nam pripadaju - poručio je Čavka.

On je dodao da povratnici danas žive sigurno u svojim kućama i da već dugo nema napada na povratnike i njihove vjerske objekte. Otvaranje Ferhat-pašine džamije prošlo je, kaže Čavka, bez ijednog incidenta, a svi još pamte ranija nemila dešavanja.

- Svjedoci smo da se ezan čuje s obnovljenih banjalučkih džamija i da poziva vjernike na molitvu. U takvoj Banjoj Luci želimo da živimo, ali nećemo dopustiti da nas ponižavaju, da nas diskriminiraju. Učinit ćemo sve da otklonimo mnogobrojne nepravde - zaključio je Čavka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.